top of page

FOLLOW THE FLOW

2023.07.26. (Szerda) 22:00

A Follow The Flow 2018-ban nyerte el végleges formáját, amikor Szakács Gergő is csatlakozott Fura Csé és BLR párosához. A trió hamar a közönség szívébe lopta magát friss hangzásának és a jelenkorra reflektáló üzeneteinek köszönhetően. Az együttes 2019 májusára összeállt első önálló albuma, a Nem tudja senki pár hónap alatt aranylemez lett, a címadó dalhoz készült klip a második legnézettebb magyar videoklip lett, három év alatt több mint 67 milliós megtekintéssel. Az albumon lévő Gavallér, Porszem, Fedezékbe és Csak nélküled élem túl számok is a rádiós és online toplisták folyamatos szereplői és közönségkedvencek lettek. 

A hazai zenei szakma sem ment el szó nélkül a jelenség mellett, hiszen a 2018-as Petőfi Zenei Díj – Év felfedezettje díjat a Follow The Flow vitte haza. 2018 novemberében őket választotta a közönség, hogy Magyarországot képviselje Bilbaóban az MTV EMA díjátadó gáláján. 2019- ben és 2020-ban is Fonogram-díjra jelölték őket, az Év hazai modern pop-rock albuma vagy felvétele, illetve az Év Felfedezettje kategóriákban.

A Follow The Flow 2018 óta sorra tölti meg az ország koncerttermeit, nagy tömegeket vonz valamennyi nagy hazai fesztiválon, 2019 augusztusában, 2021-ben és 2022 májusában is telt házas koncertet adott a Budapest Parkban. A 2020-as, pandémia miatti leállást alkotómunkával töltötte az együttes: 2021-ben megjelent Ég és föld című új albumukról a Tavasz című dal tízmillió megtekintésnél jár YouTube-on, de rendkívül népszerű a Tőlem ne!, a Régi mese és a Kivetett is.

bottom of page