top of page

CSŰRÖS ANDRÁS

​Lelkész, egyháztörténész, apuka. Szeretek utazni, lelkesítenek a kihívások. Szeretem a szép épületeket, a feleségemet, a reformátusságot, Jézust – és még a sóskát is megeszem. Társasozom, kvízezem, anekdotázom. Isten kegyelme a mai napig ledöbbent, a Szentírás és a teológia pedig lenyűgöz. Igyekszem megragadni és átadni.

CSŰRÖS-VARGA VANDA

Csűrös-Varga Vanda vagyok. Édesanya, feleség, lelkipásztor és segítő szakember. Beszélgetésekben élő, közösséget kedvelő, szolgálatért lelkesedő. Megújulni szerető. Fejlődni vágyó. Határait átlépni nem szerető, de önmagát mégis rendszeresen rávevő. Helyzeteket és benne önmagát analizáló. Az embert kapcsolataival és körülményeivel együtt szemlélő, és ezzel együtt járóan: leegyszerűsítéseket elkerülni szerető. Rengeteg bemutatkozást megíró, de abban gyakorlatot mégsem szerző.

CSOMÓS JÓZSEF

Voltam már lázadó kamasz, kicsinyes nagytesó, reménytelen szerelmes, elfoglalt apa, elvált lelkész, aztán egyszer csak a viharos tengerből kihívott a partra Ő, és megkérdezte, hogy szeretem-e mindenkinél jobban?! Azóta erre a kérdésre próbálok válaszolni mindennel és mindenemmel, ez a jelenem, ez az, ami vagyok, és csak erről tudok beszélni humorral, cseppnyi iróniával, segítve másokat is abban, hogy a sok részletkérdés között erre az egyre meg tudjanak felelni. Most már nem vagyok kamasz, egyre rendesebb tesó vagyok, a szerelmem nem reménytelen, ráérek a gyerekeimre, és még lelkész vagyok. Az, hogy mi lehetek ezen a Csillagponton, majd eljössz és megnézed…

SZANYI GYÖRGY

Református lelkipásztor vagyok. Férj és négy gyermek apja. Jézus személye és evangéliuma lenyűgöz, betölt, formál, s nem hagy nyugodni. Szenvedélyem az igehirdetés és a fiatalok közötti szolgálat. Nem tudom megengedni magamnak, hogy ne tegyem, amit rám bíz, mert sohasem lehetek elég hálás azért, hogy engem, nyomorultat kiválasztott, elhívott és megbízott a lélekmentés szolgálatával. Sok bukással a hátam mögött elképzelni sem tudom Jézus nélkül az életemet, de hála neki, nem is kell…

NAGY HENRIETTA

Szeretem, ha pezseg az élet, ezért néha lázadok, feszegetem a határokat és próbálgatom a szárnyaimat. Sokat tanultam ebből a pezsgésből, a sikereimből, a bukásaimból és a kapcsolataimból, és egy fontos dolgot megértettem: magamat kell megismernem igazán, és ez csak Isten szeretettel átölelő jelenlétében lehetséges. Ezért szenvedéllyel és kíváncsian keresem azt, hogy ő hogy van jelen a szolgálatomban, a közösségeimben, a baráti, társasozós, bulis estékben, a mély beszélgetésekben, a szerelemben, az imáimban, a zenélésben, a nagy csendekben és a szívem minden dobbanásában.

GOTTFRIED RICHÁRD

Gottfried Richárd, 47 éves lelkipásztor vagyok. 28 évvel ezelőtt értettem meg, hogy csakis Jézus Krisztus az, aki valóban össze tudja illeszteni a darabokra hullott életem részeit. Az azóta eltelt évek alatt egyre csak erősödött bennem, hogy vele élni a legjobb dolog. Tőle kaptam a feleségemet, és a négy gyermekünk is az ő ajándéka. Szeretek futni, filmeket nézni és olvasni. Isten Igéje lenyűgöz. Csodálom őt, mert olyanná lett, amilyen soha nem volt, és olyanná tett, amilyen soha nem voltam.

BOROSS SÁMUEL

Samu vagyok, és négy lánytestvérem van. A budapesti református teológiára járok, és ott lakom a kollégiumban. (Ha a kollégiumi költözés és a négy lány között összefüggést fedez fel a kedves Olvasó, az bizony nem véletlen!) Lassan végzem a tanulmányaimmal, ami mellett Pomáz-Csobánkán vagyok az egyik ifivezető. Kikapcsolódásként sportolni vagy kirándulni szeretek, a koliban pedig megszerettem a főzést is: háromféle mirelit pizzát is meg tudok csinálni egyedül! Épp a Caamptől hallgatom a Vagabondot.

FODOR ATTILA

Gépészmérnök vagyok. Kecskeméten élünk, és 2021 végéig itt is dolgoztam – nagyobbrészt vezetőként. Egy éve a budapesti telephelyünkre kerültem műszaki igazgatónak. 1989-ig érvelő ateista voltam. 17 évesen egy személyes krízis hatására kezdtem el Istent tudatosan keresni, és rögtön abban az évben találkoztam az ő befogadó és átformáló szeretetével. 1990-ben, az ifiszilveszterünk után kapcsoltam Jézushoz az életemet és a jövőmet. Szolgálati területeim voltak az ifin és a gyülekezeten kívül a Kékkereszt (iszákosmentő misszió), a Refisz és a református Cursillo. 2022 óta fő szolgálati területem a munkahelyem, ahol minden nap kihívás, próba és lehetőség – és csak szoros kapcsolatban Jézussal van esélyem jól csinálni. Feleségem lelkész, családterapeuta, fiunk, Benedek 21 éves villamosmérnök-hallgató.

LUKÁCS VILMOS

​Lukács Vilmos vagyok. Kamaszként egy-egy átbulizott éjszaka után egy kérdés nem hagyott nyugodni: mi az életem értelme? Mi az, amire érdemes feltenni mindent? Ezt a kérdést feltettem Istennek is. Megmutatta magát. Meggyőzött, és az volt a vágyam, hogy neki éljek. Röviden így lettem lelkész. Jelenleg Marosvásárhelyen élek a feleségemmel és a három fiammal. Az a vágyam, hogy Isten másnak is megmutassa az élete értelmét, önmagát, és ha akarja, akkor ebben használjon fel engem is.

VERES ANNA

Anna vagyok, huszonnyolc éves, a férjemmel, Ábellel Szigetszentmiklóson lakunk. Itt, az újvárosi gyülekezetben lelkipásztorként, a BibliaProjektben pedig nyelvi, dramaturgiai és stilisztikai lektorként szolgálok. Szeretek úszni, szeretem meglocsolni és nézni a növényeinket, izgulok, ha idegen szám hív, hason alszom, és „…azt az életet pedig, amelyet most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, aki szeretett engem, és önmagát adta értem” (Gal 2,20).

bottom of page